‚Stille crash‘ als prijsbodems in de NFT-ruimte instorten

De prijzen dalen sterk, en sommige houders weten het misschien niet eens

Als de prijzen in een illiquide markt kelderen, hoe snel voordat iemand het merkt?

Hoewel vervangbare tokens die worden verhandeld op gecentraliseerde en gedecentraliseerde beurzen een aanzienlijke transparantie hebben met betrekking tot prijsbewegingen, kunnen niet-fungibele tokens moeilijker te volgen zijn. Vanwege hun illiquide karakter kan het moeilijk zijn om het sentiment van de algemene marktmarkt voor een project te peilen – een dynamiek die ertoe heeft geleid dat een lid van eGirl Capital , Mewny, NFT-correcties ’stille crashes‘ heeft genoemd.

In een stille crash zijn speculanten zich er misschien niet eens van bewust dat er een aan de gang is – kopers verdampen gewoon en verkopers slagen er niet in hun waren te verplaatsen. Metrische gegevens zoals ‚bodemprijs‘ – de laagste prijs waartegen een NFT voor een bepaald project kan worden gekocht – en het totale volume kunnen er echter op duiden dat een stier in een beer verandert.

Er kan ook slecht nieuws aan de horizon komen voor NFT-verzamelaars, aangezien er borden wijzen op een vervelende crash aan de gang

Bij CryptoPunks, een van de vroegste en meest populaire NFT-projecten voor verzamelaars, is de bodemprijs met meer dan 40% gedaald tot 14 ETH (ongeveer $ 28.000 op het moment van publicatie). De prijscapitulatie heeft vandaag geleid tot enkele horrorverhalen op de keten, zoals een speculant die een punk verkocht voor 16 ETH na aankoop voor 25,5, en een andere die voor 27,99 verkocht na een aankoop van 42 ETH:

CryptoPunks zijn ook niet het enige spraakmakende project dat een marktbrede correctie doormaakt. Gegevens van evalu.market laten zien dat het verkoopvolume in meerdere prijscategorieën voor NBA Top Shot abrupt is gedaald sinds een piek van 22 februari.

Een semi-anonieme en zichzelf beschreven Top Shot-liefhebber, Jordan, die de neergang in kaart bracht, wijst op twee specifieke populaties voor de steile val.

“De markt vertoont een neerwaartse trend sinds 22 februari. Het lijkt erop dat er twee soorten verkopers zijn. Ten eerste, de investeerder die vroeg is ingestapt en wil uitbetalen met exponentiële winst. Ten tweede, de investeerder die aan of nabij de top kocht en het niet durft te zien dat zijn investering met de dag in waarde verliest, ”zei hij.

Het is moeilijk om te zien hoe prijsvloeren dalen, ongeacht het project. Volgens marktvolgwebsite Nonfungible heeft de terugtrekking invloed op de hele markt: het totale aantal verkopen, de totale waarde van de verkopen en de actieve portemonnees zijn allemaal gedaald op een basis van 7 dagen en 30 dagen.

Jordan beschouwt dit uiteindelijk echter als een gezonde terugval op korte termijn.

“Ik denk dat het een gezonde correctie op relatief korte termijn is. De snelheid waarmee de prijzen stegen van 1 januari tot 22 februari was onhoudbaar. Ik denk dat de komende maanden hobbelig zullen blijven, maar ik ben over het algemeen erg optimistisch. „