Ripple forventer XRP-retssag fra SEC

  • Grundlæggerne af Ripple har erklæret, at de forventer, at en sag anlægges af SEC mod XRP.
  • Ripple-teamet hævder, at XRP er en valuta og ikke en sikkerhed.
  • XRP er faldet med over 17% siden denne meddelelse.

Ripple, firmaet bag den digitale XRP-valuta, forventer at blive udsat for en retssag fra Securities and Exchange Commission (SEC) for det, det ser som et ulovligt salg af et værdipapir.

SEC hævder, at XRP er kategoriseret som et værdipapir, så salg af XRP til sine amerikanske investorer bør derfor betragtes som salg af uregistrerede værdipapirer.

XRP-sikkerhedsdebat

Administrerende direktør for Ripple, Brad Garlinghouse, bestrider dette krav fra SEC og mener, at XRP ikke bør kategoriseres som en sikkerhed på en måde, der ligner, hvordan Crypto Trader og Ethereum ses af SEC.

Denne potentielle nyhed har allerede haft stor indflydelse på prisen på XRP, som er nede over 17 procent efter nyheden om den potentielle retssag.

Garlinghouse er hårdt imod indgivelsen af ​​denne retssag med angivelse af:

”Intet andet land har klassificeret XRP som sikkerhed. SEC har tilladt XRP at fungere som en valuta i over otte år, og vi sætter spørgsmålstegn ved motivationen til at bringe denne handling kun få dage før ændringen i administrationen. I stedet for at give en klar lovgivningsmæssig ramme for krypto i USA besluttede (SEC formand) Jay Clayton uforklarligt at sagsøge Ripple – overlade det egentlige juridiske arbejde til den næste administration. ”

Garlinghouse har gjort det klart, at han ser XRP som en valuta på samme måde som Bitcoin eller Ethereum, men SEC argumenterer for, at XRP faktisk er en sikkerhed.

Hvis XRP betragtes som en sikkerhed, tilføjer det en række regulatoriske begrænsninger, der ikke er velkomne af samfundet.

Ripple ejer i øjeblikket over halvdelen af udbuddet af tilgængelig XRP og bruger også salget af XRP som en kvartalsvis indtægtsstrøm. Dette er en meget anden tilgang end hvad der ses af udviklingsholdene Bitcoin og Ethereum.

Vitalik fyrer skud

Vitalik Buterin, grundlæggeren af Ethereum, tog direkte skud på Ripple-holdet efter meddelelsen om den tilsyneladende truende retssag, idet han sagde, at Ripple-holdet „synker til nye niveauer af mærkelighed“, og at XRP er et „sh * tcoin“.

Buterin fortsatte med at skænke Ripple og XRP og mockingly kaldte holdet for at sige, at Bitcoin og Ethereum er „kinesisk kontrolleret“, og derfor bør XRP også kvalificere sig som en valuta.