Kolla in Terra, det koreanska Stablecoin-företaget som ger online-shoppare till Crypto

 

Kolla in Terra, det koreanska Stablecoin-företaget som ger online-shoppare till Crypto

Du kommer att behöva vänta lite längre på det likvida gruvdrivna sparkontot från den koreanska stablecoin-tillverkaren Terra.

Sparkontots avkastning kommer att baseras på olika bevis på insatsvalutor plus tilläggsavkastning under de första fem åren i form av dess tillväxt. Systemet heter Anchor och förväntades ursprungligen gå i drift i oktober; den senaste uppdateringen från företaget har drivit tillbaka det till slutet av november.

Med detta sagt rider projektet framåt på en våg av fart. Företagets Chai-betalningsapp, där Bitcoin Lifestyle Terra stablecoin är framträdande, har nu över 2 miljoner konton.

Prenumerera på First Mover, vårt dagliga nyhetsbrev om marknader.

Genom att registrera dig kommer du att få e-post om CoinDesk-produkter och du godkänner våra villkor och sekretesspolicy.
„Tillväxten under de senaste par månaderna har till stor del drivits av volymlyft från COVID-vänliga kategorier“, säger Terras medgrundare Do Kwon till CoinDesk via e-post. „Till exempel inkluderar några av de högpresterande nyintegrationerna [koreansk matleveransservice] Yogiyo och [nätbutik] Hello Nature, som båda har sett en enorm tillväxt under de senaste månaderna.“

Terra har tagit en sida från Squares spelbok och har ett kort som heter Chai Card. Användare samlar poäng och kan lösa in dem för stora belöningar med specifika säljare som söker användarförvärv, ungefär som Boosts on Square’s Cash App.

Läs mer: Proof-of-Stake Chains Team Up för att bevisa att DeFi är större än Ethereum

Terra borde snart ha mer synlighet på den västra marknaden när den överbryggar till Ethereum och erbjuder en inslagen version av sin stablecoin på den ledande decentraliserade finans (DeFi) blockchain.

Kwon noterade, „USDC och tether har icke-triviala beslag- och säkerhetsrisker, eftersom de underliggande USD-insättningarna antingen kan beslagtagas eller censureras.“ Vidare drar DAI efterfrågan, sade han, eftersom det är för dyrt att mynta.

Terra har den ytterligare fördelen att erbjuda versioner som speglar flera andra fiatvalutor utöver amerikanska dollar, med Terra-baserade stablecoins för Korea, Filippinerna och Mongoliet.

”Inslagna Terra-stallmynt kommer att finnas tillgängliga på Ethereum med början i mitten av oktober strax efter vår Columbus-4-mainnetuppgradering den [okt. 3], ”skrev Do och tillade:

„Vi är redan i konversationer för att integrera inslagna Terra-stablecoins med en rad populära DeFi-primitiver samt centraliserade utbyten, så se fram emot att se Terra som en seriös utmanare för stablecoin-dominans på Ethereum.“