IOHKs forslag til ETC-samfunnet kan bruke Cardano eller Bitcoin for å forhindre 51% angrep

Vil Ethereum Classic-samfunnet godta denne nye løsningen fra Charles Hoskinsons IOHK?

Tidligere i dag presenterte IOHK sitt sjekkpunktforslag til Bitcoin Future samfunnet . Dette er ment som en kortsiktig løsning for å forhindre fremtidige 51% -angrep. I løpet av de siste ukene har nettverket blitt utsatt for en rekke slike angrep, noe som har tvilt på ETCs fremtid. Ett av disse angrepene kostet OKEx 5,6 millioner dollar . I kjølvannet av disse problemene økte flere børser valideringstider for ETC-transaksjoner.

Kontrollpunkt konsensus. Kilde: IOHK-presentasjon

Som navnet antyder, foreslår løsningen innføring av sjekkpunkter som vil validere nettverket. Dermed hvis en motstander skulle utvinne et „skygge“ -nettverk (som tidligere angripere gjorde da de klarte å dobbeltbruke midler på OKEx), ville ikke dette skygge-nettverket ha de som validerte sjekkpunktene. Derfor, selv om de kan ha mer bevis på arbeid enn hovednettverket, vil det ikke bli akseptert.

Kontrollpunkt vil bli utført av et uspesifisert Ouroboros Byzantine Fault Tolerant, eller OBFT, kontrollpunktnettverk og signert på ETC av ‚pålitelige medlemmer‘.

Kontrollpunktene settes inn i gjennomsnitt hver tredje blokk

Forslaget spesifiserer ikke hvem som vil bli valgt som pålitelige medlemmer, men hvis det blir akseptert, vil det sannsynligvis innledes en het debatt om utvalget. OBFT-konsensus brukes også av Cardano ( ADA ). Vi spurte programlederne om Cardano kunne brukes i stedet for å opprette et nytt kontrollpunktnettverk. De sa at dette er mulig, og at Bitcoin ( BTC ) også kan brukes til dette formålet. Når det gjelder det generelle spørsmålet om størrelsen på kontrollpunktnettverket, sa de:

Det må fremdeles defineres, men det er viktig å vite hvordan det spiller fordi jo større føderasjon, jo større tidsluker trenger du til du blir enige om to tredjedeler av det [nødvendig for å oppnå konsensus].
Medlemmer av ETC-samfunnet har kommet med en rekke forslag som tar sikte på å løse de eksistensielle problemene nettverket står overfor – fra å endre hashingalgoritmen til større regulering av hashpower-markedsplasser . Det er ingen måte å forutsi hvilken rute ETC vil ta, men en ting ser ut til å være sikker. Hvis noe ikke blir gjort snart, kan nettverket hvis mantra er „kode er lov“ til slutt oppheves.